Μελέτη

Ρύζι

Ψεκασμός ζιζανιοκτόνου με DJI Agras MG-1P σε ρύζι στο Vinh Hung, επαρχία Long An, Βιετνάμ

Το Long An είναι μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες καλλιέργειας ρυζιού στο Νότο στο Βιετνάμ. Στην περιοχή Vinh Hung, η τρέχουσα συνολική έκταση ρυζιού είναι 337.808,2 στρέμματα. Η πλειοψηφία των αγροτών εδώ καλλιεργεί ρύζι και κολλώδες ρύζι. Όταν υπάρχει ετήσια πλημμύρα νερού, το συμβατικό ρύζι και το κολλώδες ρύζι αναπτύσσονται κυρίως λόγω της ανοχής τους στην αλατότητα και στην καλή προσαρμογή τους στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Ruong5NSS CoDaiMoc

1.Σκοπός Ψεκασμού

Οι αγρότες χρησιμοποίησαν drone DJI Agras MG-1P για να ψεκάσουν ζιζανιοκτόνο, για την πρόληψη των ζιζανίων πριν από τη βλάστηση. Αυτή είναι μια μέθοδος φροντίδας συμβατικών φυτών ρυζιού και κολλώδους ρυζιού που εφαρμόστηκε πρόσφατα από αγρότες στην περιοχή Vinh Hung λόγω της ευκολίας της.

2. Πληροφορίες Περιβάλλοντος

Ημερομηνία Ψεκασμού6/05/2020ΤοποθεσίαΕπαρχία Vinh Hung
Τύπος Εδα΄φουςΔέλταΘερμοκρασία25oC- 30oC
Επιφάνεια Ψεκασμού60 στρ.Υγρασία70%
Ταχύτητα Ανέμου (m/s)N/AΚατεύθυνση ΑνέμουN/A

Η συνθήκη είναι ευνοϊκή για ψεκασμό. Ψεκασμοί νωρίς το πρωί, δροσερός καιρός, σταθερή κατεύθυνση ανέμου, χωρίς ισχυρούς ανέμους και σχετική υγρασία.

3. Παράμετροι Λειτουργίας

Τύπος DroneMG -1PΈκδοση Firmware0012
Μέθοδος ΛειτουργίαςEffectiveΤαχύτητα Πτήσης100% (6,9m/s)
Ύψος Πτήσης (από την κορυφή του καρπού)2mΠλα΄τος Ψεκασμού4.2m
Ψεκαστικό Υγρό ανά στρέμμα1,6L/στρΤύπος ΜπεκXR110015VS

Η επιλογή των παραπάνω παραμέτρων ήταν για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του αεροσκάφους καθώς και τη μέγιστη απόδοση για εξοικονόμηση χρόνου και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

may-bay-phun-thuoc-mg1p

4.Πληροφορίες φαρμάκων

Χημική Εμπορική ΟνομασίαΔιατύπωση Δραστικό συστατικό και το ποσοστό τουΧημική ποσότητα (g/ml) που χρησιμοποιείται ανά στρέμμα
Butapro 550ECΓαλακτωματοποιήσιμο συμπύκνωμαButachlor 275g/liter,
Propanil 275g/liter,
Fenclorim 100g / liter,
Solvent, additive enough 1000 g / liter
1 μπουκάλι/2,5 στρέμματα

Το Butapro 550EC είναι ένα ζιζανιοκτόνο μετά τη βλάστηση που έχει ενδοσπερμική δράση (αποστράγγιση), εξαλείφει αρμονικά χόρτα, πάπυρο και πλατύφυλλα στους ορυζώνες.

5. Σύντομη σύγκριση διαφοράς μεταξύ drone, χειροκίνητου και άλλου παραδοσιακού εξοπλισμού σε αυτήν την περίπτωση.

Η διαφορά μεταξύ της χρήσης του παραδοσιακού ψεκασμού και του drone ψεκασμού είναι: Η ποσότητα του φυτοφαρμάκου έχει μειωθεί από 20% σε 30%, η ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται είναι μόνο 20 λίτρα ανά 10 στρ. (σε σύγκριση με το σπρέι χειρός έχει μειωθεί κατά 90%).

6. Συμπέρασμα

Οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει πολλά οφέλη από τη χρήση των DJI Agras για ψεκασμό φυτών: Εξοικονόμηση νερού, μη ανησυχία για πηγές νερού κατά τον ψεκασμό την ξηρή περίοδο, εξοικονόμηση χρόνου, μείωση εργασίας, αύξηση της παραγωγής, εξοικονόμηση φυτοπροστατευτικών χημικών ουσιών, μειώνοντας έτσι την τοξικότητα για τον άνθρωπο και τα υπολείμματα της χημικής ουσίας σε αγροτικά προϊόντα.

Πηγή: DJI Agriculture

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο.