Γλυκοπατάτα

Γνωστή ως «τροφή μακροζωίας», η γλυκοπατάτα έχει υψηλή και σταθερή απόδοση, ευρεία προσαρμοστικότητα και ισχυρή αντοχή στο στρες των φυτών, την ξηρασία και άλλους παράγοντες. Οι εποχές με άφθονη βροχή είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε γλυκοπατάτες. Ωστόσο, στη διαδικασία της φύτευσης της γλυκοπατάτας, υπάρχουν πολλά είδη παρασίτων που μπορεί να είναι επιζήμια για αυτήν την καλλιέργεια. Αυτά περιλαμβάνουν ακάρεα, γερακόσκωρους, σκαθάρια φύλλων, συρματοσκώληκες, σκαραβαίους, γρύλους, σκουλήκια, prodenia litura (σκουλήκι καπνού), αφίδες και λευκές μύγες.

Πρέπει να λαμβάνονται προσεκτικές προφυλάξεις προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές απώλειες από έντομα. Για αυτόν τον τύπο πρόληψης, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η Hainan Zhong-Nong UAV Service Technology Co., Ltd. κράτησε την prodenia litura (σκουλήκι καπνού) υπό έλεγχο με το MG-1P της DJI.

Η ομάδα ψεκασμού

Η Hainan Zhong-Nong UAV Service Technology Co., Ltd. έχει περισσότερους από 120 υπαλλήλους, με 80 επαγγελματίες πιλότους με πιστοποίηση UTC. Έχει ιδρύσει κέντρα φυτοπροστασίας UAV σε αρκετές επαρχίες της Κίνας (Zhangzhou, Changjiang, Dongfang, Ledong, Lingshui, Sanya και Qionghai), παρέχοντας στους τοπικούς αγρότες ακριβείς, αποτελεσματικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες φυτοπροστασίας.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει εργασίες σε πάνω από 2,5 εκατομμύρια στρέμματα διαφορετικών καλλιεργειών, όπως ρύζι, κολοκύθα, καλαμπόκι, πράσινη σόγια, μάνγκο, λίτσι, γκρέιπφρουτ, μούσμουλα, καρύδα και καρύδι. Η επιχείρηση ψεκασμού για αυτή την περίπτωση έγινε από ομάδα που αποτελείται από οκτώ μέλη, πέντε μονάδες MG-1S και μία μονάδα MG-1P.

Πληροφορίες Περιβάλλοντος

ΗμερομηνίαΤύπος ΕδάφουςΤοποθεσίαΣυνθήκες
21 Μαρτίου 2018Κυρίως πεδινόςHaitou County, Zhangzhou City, Επαρχία Hainan
Νότια Κίνα
Νέφωση, 15-24°C, (γραμμές ηλ. ρεύματος διασχίζουν διαγώνια τα χωράφια)

Η έκταση της επιχείρησης ήταν περίπου 300 στρέμματα. Το χωράφι χωρίζεται σε δύο τμήματα με τσιμεντένιο πεζοδρόμιο που περνούσε ανάμεσά τους. Η γη ήταν κυρίως επίπεδη, με λίγους λόφους στην περιοχή.

Παράμετροι Λειτουργίας

Σχεδιασμός ΔιαδρομήςFlight Route PlanningΤαχύτητα Πτήσης2.8 m/s
Ύψος Πτήσης1.5 mΔιαστήματα Πτήσης4 m
Δοσολογία ανά 10 στρέμματα12 LΜπεκ ψεκασμούXR11001VS

* Drone: DJI MG-1S × 1/DJI MG-1P × 1

Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετικά μεγάλη έκταση και την ακανόνιστη γη, χρησιμοποιήθηκαν τα MG-1S και MG-1P μαζί. Με το MG-1S, σχεδιάστηκε η διαδρομή πτήσης περπατώντας κατά μήκος των ορίων του μικρότερου πεδίου. Με το MG-1P, σχεδιάστηκε η διαδρομή πτήσης πετώντας το αεροσκάφος πάνω από το μεγαλύτερο πεδίο για να σημειώσουμε τα σημεία διαδρομής.

Λόγω του ζεστού καιρού και της σοβαρότητας της ζημιάς από έντομα, ενεργοποιήθηκε η λειτουργία εντατικού ψεκασμού και ρυθμίστηκε η ταχύτητα πτήσης στα 2,8 m/s, για να βελτιωθεί η λειτουργική απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Πληροφορίες Φυτοφαρμάκου

ΌνομαΤύποςΕνεργά ΣυστατικάΠοσότητα ανά 10 στρ.
ChlorfenapyrΥδατικό διάλυμα25%180ml
Helicoverpa armigera nuclear polyhedrosis virusΥδατικό διάλυμα30%480ml

Οι γεωπόνοι συνέστησαν το φυτοφάρμακο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την περίπτωση. Χρησιμοποιήθηκε υδατικό διάλυμα αντί για διαλυτή σκόνη, η οποία είναι καλύτερη για ψεκασμό με drone. Επιπλέον, ο ιός της πολυέδρωσης είναι ένας νέος τύπος φυτοφαρμάκου που είναι απίστευτα ισχυρό και μπορεί να υπερνικήσει αποτελεσματικά την αντοχή στα φυτοφάρμακα ορισμένων εντόμων.

Πριν και Μετά τον Ψεκασμό

Πριν από τον ψεκασμό. Είναι σαφές ότι τα φύλλα έχουν φαγωθεί από έντομα.

Νεκρά έντομα που έπεσαν στο χωράφι μετά από ψεκασμό.

Συμπεράσματα

Συνολικά, κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν δύο drone φυτοπροστασίας. Από την προετοιμασία μέχρι την ολοκλήρωση, η επιχείρηση διήρκησε μόνο πέντε ώρες.

Το είδος του φυτοφαρμάκου που ήταν κατάλληλο για ψεκασμό με drone, η ποσότητα του φυτοφαρμάκου που ψεκάστηκε και η ταχύτητα πτήσης, αποδείχτηκαν αρκετά αποτελεσματικά. Τα αποτελέσματα επαλήθευσαν επίσης την αποτελεσματικότητα της λύσης μας. Τα νεκρά έντομα στο έδαφος αποδεικνύουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία των γεωργικών drones της DJI.

Source: https://ag.dji.com/case-studies/dji-ag-case-en-sweet-potato

Προειδοποίηση: Το περιεχόμενο και οι παράμετροι που παρέχονται εδώ είναι μόνο για αναφορά. Θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας και τις παραμέτρους και να χρησιμοποιήσετε έναν σωστό τρόπο για να ψεκάσετε το χωράφι σας σύμφωνα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες, τους χαρακτήρες της καλλιέργειας, τη συνήθεια ή το ιστορικό χρήσης χημικών (θα μπορούσατε να αλλάξετε άλλες χημικές ουσίες σε περίπτωση που εμφανιστεί αντίσταση) κ.λπ. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες παραμέτρους λειτουργίας θα επιλέξετε ή δεν είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια μικρή δοκιμή σε μέρος του χωραφιού, πριν προχωρήσετε στο υπόλοιπο .